07 november 2009 t/m 28 februari 2010 - Tijdloze tassen, 30 jaar tassen van Maria Hees

Sinds haar start als ontwerper 30 jaar geleden zijn er enkele uitgangspunten die Maria Hees steeds weer toepast. Structuur, functie, materiaalgebruik en een heldere vorm zijn erg belangrijk. Ook bij deze nieuwe serie gesmockte tassen en tassen van vissenleer spelen ze weer een rol.
De gesmockte tassen doen denken aan Moorse en Noord-Afrikaanse architectuur, ze hebben dan ook Marokkaanse namen gekregen zoals Marrakech, Meknès en Casablanca.
Vijftien jaar geleden heeft Maria Hees tassen ontworpen van het vissenleer van de Nijlbaars. Na lange tijd is dat leer weer verkrijgbaar en heeft ze nieuwe tassen van vissenleer ontworpen, die weer zoveel mogelijk doen herinneren aan de vorm van de vis.

Unieke Schakelcolliers 2008

In 2008 kwam Maria Hees tot de ontdekking dat de combinatie van porselein met fijn zilver sterk genoeg is om er draagbare sieraden van te maken. Beide materialen vormt ze met de hand waardoor krachtige vrije vormen ontstaan en geen enkel collier gelijk wordt aan het andere.
Elk collier is een compositie van schakels van verschillende grootte en vorm waardoor het karakter van de colliers varieert van robuust tot meer verfijnd.
Voor haar is het werken hieraan een constant avontuur, waarbij het ene collier inspireert tot het maken van het volgende...