08 februari t/m 28 maart 2009 - Annemieke Broenink, Kantachtige sieraden en sjawls

Annemieke Broenink is een jonge ontwerpster, die inmiddels opzien baart met haar collectie shawls en halssieraden. Zij studeerde modevormgeving aan de Hogeschool voor de Kunsten te Arnhem en werkte vervolgens een tiental jaren in Amsterdam in het hoog segment confectie en in styling en couture. In 2004 is ze begonnen met het ontwerpen van een eigen collectie shawls en accessoires.

Annemieke ontwikkelt en produceert alles in haar eigen atelier. In 2009 concentreert ze zich op de uitbreiding van haar collectie op basis van rubber, waar zij met een zelf ontwikkelde techniek kantachtige halssieraden en shawls van maakt, al dan niet in combinatie met chiffon. Haar werk beweegt zich op het grensgebied tussen kleding en sieraden. Annemieke Broenink laat zich inspireren door de mogelijkheden te onderzoeken van materialen die, op de manier waarop zij ze gebruikt, nog geen toepassing vonden in de mode. Door het geraffineerde gebruik van (gekleurd) rubber worden haar sjawls en halssieraden blikvangers die gedragen kunnen worden op een eenvoudige tuniek of top en zich prachtig naar het lichaam voegen.

Door deelname aan Art Fairs in binnen- en buitenland weet zij wat de wensen van het publiek zijn en speelt daarop in op een eigenzinnige wijze.
Inmiddels zijn er veel galeries die haar werk verkopen
.


Foto's: Tinelou van der Elsken