07 mei - 16 juli 2006 - Uli Rapp, Diamonds and Pearls

De nieuwe collectie van Uli Rapp Diamonds and Pearls (1) omvat kleurrijke armbanden, halssieraden en broches. Door middel van magneten kunnen deze ook het interieur sieren in de vorm van een 'sieraad-gordijn', waarbij de collectie samen met het door haar bedrukte gordijn één geheel vormt. Tevens wordt Uli's nieuwe T-shirt collectie versierd gepresenteerd.

Steeds terugkerende thema's in het werk van Uli zijn de pracht van het verleden en decoratieve patronen uit de natuur. In haar unieke ontwerpen combineert zij traditionele materialen en procédés met moderne technieken en eigentijds design. In de voorgaande collectie kostuum T-shirts, Maiden's Blush, is de rijke en verfijnde ornamentiek uit de Renaissance verwerkt, met motieven die zijn ontleend aan kant en sieraden uit die periode. De naam Maiden's Blush is geïnspireerd op een lichtroze tint die typisch is voor de Elizabethan style. De serie is nu ook in zwart verkrijgbaar. Bij Epibulia (3) dienden 18e eeuwse illustraties als voorbeeld. Bloemette (2) is geïnspireerd op plantenmotieven. Sommige van de textiele procédés die zij gebruikt zijn door Uli zelf ontwikkeld; zoals de rekbare rubberen tussenlaag die het 'draagmateriaal' vormt en het textiel verstevigt. Zo weet Uli een product van nu te verrijken met de vormen van de natuur en de goede sier van vervlogen tijden.
Haar werk komt tot stand na veel expirimenteren met diverse materialen en verfijnde textiele zeefdruktechnieken, ieder ontwerp is uniek.


Foto's: 1. Diamonds and Pearls 2. Bloemette 3. Epibulia