05 september - 31 oktober 2004 - Gastland: Engeland

In het kader van de jaarlijkse wandelroute langs sieraden en klokken door Delft op zondag 5 september zal in mijn galerie weer de tentoonstelling met sieraden uit een gastland te zien zijn. Dit jaar: Engeland.

Roberta Bernabei, docente aan de Universiteit van Loughborough (afdeling 3D design zilversmeden en sieraden) exposeert samen met een aantal (oud)leerlingen: Chloë Berrangé (1), Rosemary Chung (2), Angela Evans (3), Katie Morvan en See Sun Yung.

De tentoonstelling bestaat deels uit sieraden die de grenzen van het lichaam aftasten en overschrijden; je bewust maken van de ruimte direkt buiten het lichaam. En voor een deel uit containers: hangers van staaldraad en objekten om herinneringen in te bewaren, of herinneringen gevangen in ringen en armbanden. Verder werk van oud studenten van het Royal College of Art in Londen, waaronder: Olga Kosica.


In museum Paul Tetar van Elven is werk te zien van Vicky Amberly-Smith (minihuisjes in de vorm van sieraden) en Jane Adam (geanodiseerd en geverfd aluminium met een bijzondere textuur). Kortom een afwisselende collectie.

Met dank aan: Roberta Bernabei en Carla Nuis.