04 juli - 28 augustus 2004 - Humorvolle kleinoden van Teunis van de Kamp

"Zoekend naar vertedering bij de aanschouwer en hopend op een glimlach"

In 1999 won Teunis van de Kamp de amateurskunstprijs voor de regio Arnhem. Zijn inzending van een drietal ringen werd verkozen boven grotere werken zoals schilderijen en beeldhouwwerken. Daarna groeide de belangstelling voor zijn werk dat niet onderdoet voor dat van professionele sieraadontwerpers.

"Sinds enkele jaren maak ik alleen nog maar ringen. Deze vorm van sieraad heeft voor mij meer dimensie dan bijvoorbeeld oorhangers of broches. In het begin waren deze ringen veel abstracter. Nu zijn het bijna allemaal herkenbare objecten.

Vooral de dagelijkse dingen om mij heen inspireren mij. Het idee om een boodschappentas om te vormen tot een ring kan me dagenlang bezighouden. Ik gebruik hiervoor bijna altijd zilver omdat dat voor mij meer karakter heeft dan andere edelmetalen. Hieraan voeg ik allerlei materialen toe. Alles wat ik maar kan gebruiken om het beeld compleet te maken. Van schuurspons tot bonbonpapiertje.
Zelden gebruik ik edelstenen. Ook op straat gevonden voorwerpen uit verschillende landen inspireren mij tot het maken van ringen."