17 november 2002 – 12 januari 2003 - Floor Max, Thanks to the Host

De sieraden van Floor Max zijn een vertaling van gedachten, ervaringen en indrukken die zij opdoet. Haar werk ontstaat op speelse wijze vanuit een grote nieuwsgierigheid naar en dankzij vele experimenten met vooral dun metaalplaat en zilverdraad. Deze materialen hebben haar voorkeur omdat ze daarmee steeds weer het samengaan van kwetsbaarheid en kracht kan verbeelden. Ze bewerkt het dunnen draad en plaat door het te twisten, knopen, wikkelen of weven en weet daarmee zeer geraffineerd kleine, mooie constructies te 'bouwen'.

De heldere vormen die daardoor ontstaan, zijn grotendeels verwant aan motieven uit de plantenwereld en techniek. Ondanks relatief eenvoudige materialen zoals zilver, kristal, textiel en halfedelstenen, hebben haar sieraden een kostbare en weelderige uitstraling.

In haar nieuwste projekt Thanks to the host onderzoekt ze het verschijnsel parasieten. Ze is daarbij vooral geïnteresseerd in die situaties waarbij zowel parasiet als gastheer overleven en er een nieuw evenwicht ontstaat. Dit resulteerde in een aantal organza kragen, colliers en sjaals. De 'parasiet' op de zijde zorgt op natuurlijke wijze voor een nieuwe vorm en/of functie. Zo is een toevoeging nooit louter decoratief maar ook altijd functioneel.


1. Sjaal met tasjes 2. Kraag 3. Zaagring 4. Schotelbroche