1 september – 9 november 2002 – Brigit Daamen, tastbare verborgen schatten

Brigit Daamen werkt graag met tactiele materialen omdat ze het fysieke contact tussen gebruiker en voorwerp/sieraad belangrijk vindt. Een intiem contact. Vilt is warm en zacht en biedt vele mogelijkheden (vervormen, omhullen, kleuren). Bij haar nieuwe collectie sieraden en voorwerpen brengt ze een tweede huid aan om bestaande vormen heen. Als basis gebruikt ze daarvoor (oude) massasieraden of voorwerpen maar ze kan er ook een dierbaar erfstuk de persoonlijke uitstraling mee geven die bij jou past. De herinnering aan een tijd of persoon wordt zo een tastbare maar verborgen schat, niet direkt zichtbaar voor een buitenstaander.

De oude identiteit blijft behouden, schemert er doorheen, maar krijgt een nieuwe unieke en hedendaagse verschijningsvorm. Daarnaast creëert ze vormen die ruimte toevoegen aan het lichaam, waarin ook weer een schat te ontdekken valt.

Bij Brigits comfortabele sjaals speelt de vervorming van het vilt een meer versierende rol, soms erotisch van karakter, spannend. Verlangen naar meer...


Foto's: Patricia Dekkers