Sinds haar afstuderen op de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem in 1991, en The Royal College of Art in Londen in 1995, heeft het werk van Ineke Hans zich op meerdere manieren ontwikkeld en de identiteit aangenomen van dat van een designer, met de impulsen van een beeldhouwer, en de industriële ervaring die nodig is om produkten met een commercieel leven te definiëren.
Al vanaf het begin is haar werk gebaseerd op een sterk geloof in de magische krachten van produkt en omgeving op onze fantasie en gedrag. “Het waarnemingsvermogen van de connecties tussen mensen en objecten is een fundamenteel vereiste voor een meubel ontwerper.”
Functie en utilitiet waren vaak een sterk uitganspunt voor haar werk, en in haar eerdere werk - soms robuste meubelen - ontdekte ze de essentie of origine van hun gebruiksgemak. Haar ontwerpen delen allemaal een speelse kwaliteit, gebalanceerd door een sombere nuchterheid. Ze spreken allemaal als sterke karakters, er ons aan herinnerend dat meubels moeten functioneren, niet alleen als fysieke ondersteuning maar ook in onze gedachten.

Tekst vertaald uit het Engels van Lucy Bullivant, 2002