"Als een rode draad loopt zij door mijn leven: de grote uitdaging telkens weer een verrassend sieraad te maken. Mijn gedachten probeer ik om te zetten in eigentijdse, licht draagbare, eigenaardige sieraden; een spannend en uitdagend proces. De fascinerende natuur en de elementen vormen daarbij vaak het sprankelende middelpunt: de oogverblindende kleurenpracht van rozen en tulpen; de grote diversiteit aan bloemen; uitgestrekte velden met elegant wuivend, lentegroen gras en intens blauwe wolkenloze luchten.
Diverse keren reisde ik naar de Himalaya, het dak van de wereld, en proefde er van de boeddhistische mystiek. Mijn verwondering over de aarde, de natuur en de oneindigheid van het heelal verdiepte zich en voorzag mij van een grote dosis nieuwe energie. In de loop van 25 jaar ontstonden telkens vernieuwende en unieke collecties, met diverse vormen, contrasten, kleuren en materialen. Een steeds terugkerend element is transparantie. Het werken met giethars, heldere transparante kleuren en laminaat bieden een inkijkje in de gelaagdheid van sieraden. Mijn affektie voor de natuur en het verlangen me te tooien met natuurlijke elementen kreeg duidelijk vorm in de serie sieraden die de naam 'groen als gras' draagt. Met kunststof kan ik op een symbolische manier de natuur op het lichaam realiseren, met sieraden die goed draagbaar zijn.
Regelmatig gaf ik mij met hart en ziel over aan buitenissigheden, zoals het werken met kunststof ratten: toch bepaald minder aaibare dieren. Verwerkt in een halssieraad in kombinatie met parels en gedragen op de huid hebben zij een vervreemdend effekt op zowel de drager als diens omgeving. Bij de sieraden grijp ik terug naar datgene wat steeds weer een inspiratiebron vormt voor mijn werk: de natuur."