De pracht van het verleden en decoratieve patronen uit de natuur zijn terugkerende thema’s in het werk van Uli Rapp (1974). In haar unieke ontwerpen combineert zij traditionele materialen en procédés met moderne techniek en eigentijds design.

In de collectie kostuum T-Shirts is de rijke en verfijnde ornamentiek uit de Renaissance verwerkt, met motieven die zijn ontleend aan kant en sieraden uit die periode. De naam "Maiden’s Blush" is geïnspireerd op een lichtroze tint die typisch is voor de Elizabethan style. De serie is nu ook in zwart verkrijgbaar. Bij "Epibulia" dienden 18e eeuwse illustraties als voorbeeld. "Bloemette" is geïnspireerd op plantenmotieven.

Sommige van de textiele procédés die zij gebruikt zijn door Uli zelf ontwikkeld; zoals de rekbare rubberen tussenlaag, die ‘draagmateriaal’ is en het textiel verstevigd. Zo weet Uli een product van nu te verrijken met de vormen van de natuur en de goede sier van vervlogen tijden.

Haar werk komt tot stand na veel experimenteren met diverse materialen en textiele zeefdruktechnieken. Ieder ontwerp is uniek.